Fiska i Siljan

Dalarna är ett populärt resmål för semester i Sverige och för dig som planerar en fiskeresa är fiske i Siljan att rekommendera. Här nedan kan du läsa mer om vilka fiskarter som finns i Siljan och generell information om bra fiske i Siljans fiskevatten.

Var ligger Siljan?

Siljan sjö är Dalarnas största och belägen längs tre orter; Rättvik, Tällberg samt Mora, med Dalälven som avrinningsområde. Det är ett stort fiskevatten med fantastiska omgivningar att njuta av. Som djupast är Siljan 134 meter och sjöns totala yta är 292 km2.

Fiskekort i Siljan

Fiskekort till Siljan går att köpa i utvalda butiker runt om i Dalarnas län, men även hos lokala ombud som säljer fiskekort. Det går även i viss mån att införskaffa fiskekort till Siljans fiskevatten på nätet.

Vad kostar fiskekortet?

Gäller det en fiskeresa till Siljan kan du köpa fiskekort som dagkort för under 100 kronor. Du kan även köpa turistkort för hela familjen för några hundralappar.

Regler för att fiska i Siljan

Du måste följa de regler som gäller för att fiska i Siljan. Ett tips är att ta en närmare titt hos mvfvof.se för djupare detaljer.

 • Separat fiskekort för trolling och uttring
 • Långrev ska vara bottensatt
 • Ryssjor ska namnmärkas

Hyrbil i Mora

Du som planerar en fiskeresa till Siljans fiskevatten kanske har behov av hyrbil i Mora under dagarna på plats. Hos Mabi.se kan du smidigt hyra en bil för att ta dig runt Siljan till dess olika fiskeställen.

Fisksorter

Du kan räkna med bra fiske i Siljan med många olika fiskeställen. Här nedan får du en lista över den vanligaste fisken i Siljan, men du kan även ta en titt hos ifiske.se för mer och djupare läsning om varje fiskart.

Fiskarter Tillgång (1-5, där 5 är stor tillgång)
Öring 3
Regnbåge 5
Siklöja 5
Storsik 3
Älvsik 5
Planktonsik 4
Nors 3
Harr 2
Gädda 5
Mört 5
Stäm 2
Id 5
Sutare 1
Abborre 5
Stensimpa 3
Hornsimpa 2

Boka fiskeupplevelse i Dalarna

Varför inte boka en äkta fiskeupplevelse i Dalarna och Siljan? På siljanfishing.se finns ett komplett utbud av spännande upplevelser. Boka en dagstur eller varför inte en spännande vinterfiskeupplevelse. Du finner även tillgängligt boende på sajten.

Olika fiskeupplevelser

Dagstur Vinterfiske Boende
Om upplevelsen Bli med på en arrangerad fisketur med guide som tar dig till de bästa fiskeställena i Siljans fiskevatten. Upplev Siljans bästa fiske på vintern. Guidad upplevelse där du får fiska på hållbara och naturliga fiskbestånd. Välj mellan ett upplevelsepaket för en vecka eller en helg. Boka vackert boende invid Siljan sjön. Trivsamma stugor med alla bekvämligheter.
Vad ingår?
 • Fiskeutrustning
 • Lunch
 • Kaffe
 • Fiskeutrustning
 • Lunch
 • Boende med mat
 • Logi
 • Brygga med möjlighet för laddning
Läs mer Läs mer Läs mer