Fiska i sjön Boren

Har du någonsin testat fiskelyckan Boren? Att fiska i Boren är en fröjd då det är en sjö som har rikligt med fisk och många fiskeställen. Här nedan hittar du information om fiskarter samt annat fiskerelaterat för Borens fiskevatten i Östergötland.

Vart ligger sjön Boren?

Boren ligger i Motala kommun och är en av Östergötlands största sjöar med Motala ström som avrinningsområde. Sett till det geografiska läget ligger Boren mellan Motala i väster och Borensberg i öster.

Regler för att fiska i Boren

Du behöver så klart fiskekort till Boren sjön och utöver det behöver du även följa gällande fiskeregler. Läs gärna på om reglerna innan du beger dig av på fiske i Boren sjön.

  • Max 2 spön per person
  • Trolling 200 meter från land

Hyrbil Motala

Om du ska fiska i Boren är det ett bra tips att hyra bil i Motala för att smidigt ta dig runt sjöns olika fiskeställen. Du kan enkelt boka samt hyra bil hos Mabi.se som har kontor i Motala. Hyr bil efter dina behov och önskemål!

Fiskekort Boren

För alla över 14 år krävs fiskekort till Boren för att fiska lagligt och dessa kan du införskaffa via lokala turistbyråer. Det finns även inköpsställen på nätet och i vissa utvalda fysiska ombud. Läs gärna mer om fiskekort Boren på ifiske.se.

Vad kostar fiskekortet?

Borens fiskekort kostar mellan 50-500 kronor och har tre olika kategorier där du som enkel person köper det som passar bäst; det billigaste kortet är för ett dygn och kostar 50 kronor, men du kan även köpa årskort för 500 kronor.

Fisksorter

Boren har rikligt med fisk och är ett underhållande fiskevatten för dig som letar efter ett spännande mål för fiskeresan.

Fiskarter Tillgång (1-5, där 5 är stor tillgång)
Abborre 5
Braxen 4
Gädda 5
Mört 4