Krankesjön fiske

Vill du prova på fiske i Skåne borde du ta dig tig till Krankesjön. Fiske i Krankesjön fiskevatten kommer med strikta regler och nedan kan du läsa mer i detalj om olika fiskarter i sjön och generell information om Krankesjöns fiske.

Var ligger Krankesjön?

Det här är en sjö belägen i Skåne, närmare bestämt Lunds kommun där sjön ingår i Kävlingeåns huvudavrinningsområde. Sjön, som är en fågelsjö, ligger på Revingeheds pansarövningsfält.

Regler för att fiska i Krankesjön

För att fiska i Krankesjön måste du förhålla dig till gällande fiskeregler och de är strikta då sjön är belägen på Försvarsmaktens vatten. Du måste fiska med tillstånd och det kan du få via exempelvis en byaförening som är fiskerättsägare för fiske i Krankesjön.

Hyrbil Lund

Ska du fiska i Krankesjön är tipset att hyra bil i Lund för att ta dig smidigt runt sjön. Du kan med fördel hyra bil hos Mabi i Lund till en rimlig prislapp. En hyrbil är praktiskt, inte minst under din fiskeresa i Skåne – varför inte passa på att besöka ytterligare fiskeplatser? Det finns hyrbilar som täcker alla behov. Vänd dig till en seriös aktör för att få hjälp med att hyra bil i Lund eller kringliggande orter.

Fiskekort i Krankesjön

Det är lite osäkert när det gäller fiskekort för att fiska i Krankesjön. Anledningen är att sjön är belägen i Försvarsmaktens vatten. Tipset är att kontakta fiskerättsägare i trakten för detaljer kring fiskekort Krankesjön.

Vad kostar fiskekortet?

Av ovan nämnda anledning är det svårt att nämna några exakta priser på fiskekort för Krankesjön. I regel brukar svenska fiskekort sällan kosta mer än en hundralapp för dagskort.

Fisksorter

I Krankesjön finns det rikligt med fisk av olika slag och sjön bjuder på olika fiskeställen. Du hittar bland annat den vanligaste fisken i Sverige i Krankesjön samt andra mer sällsynta.

Fiskarter Tillgång (1-5, där 5 är stor tillgång)
Abborre 5
Gädda 5
Ål 4
Mört 4
Ruda 2