Fiska i Hubo-långsjön

Att fiska i Hubo-långskön passar utmärkt som fiskesjö för både erfarna och nyfrälsta fiskare. Här nedan kan du läsa om olika fiskarter som finns i Hubo-långsjön och allmän information om det här fiskevattnet.

Var ligger Hubo-långsjön?

Du når Hubo-långsjön, Hofors genom att köra längs hubobanan från just Hofors och via Robertsholm. Räkna med lättåtkomligt ädelfiske och fin naturupplevelse runt omkring Hubo-långsjön – en fin liten skogsjö i Gästriklands inland med stort och bra fiske!

Hubo-Långsjön på kartan

Hubo-långsjön - regler

Det är ett måste att känna till reglerna vid fiske i Hubo-långsjön – regler och föreskrifter som gäller här påminner om de du finner vid andra fiskevatten, men är specifika för ädelfiske och framför allt regnbåge.

  • Mäskning förbjudet
  • Pellets i vattnet förbjudet
  • Ej saluföra fångad fisk

Hubo-långsjön bete

När du fiskar regnbåge i Hubo-långsjön finns det några saker att tänka på. Du bör bland annat förbereda anpassat ”Hubo-långsjön-bete”. Använd små beten och gärna mindre skaldjur eller insekter för bete i Hubo-långsjön.

Hubo-långsjön fiskekort

Du köper Hubo-långsjön fiskekort med kontanter i utsatta bankomater. Antingen köper du fiskekort för ett visst antal timmar eller ett häfte med flera ”biljetter”.

Vad kostar fiskekortet?

När du ska fiska i Hubo-långsjön får du räkna med lite dyrare kostnad än vanliga fiskekort i svenskt fiskevatten. Det är en ädelfisksjö och du får betala 150 kronor för 12 timmar.

Fisksorter

Hubo-långsjön är en ädelfisksjö som bjuder på rikligt med fisk. Här är det stort fokus på att fiska regnbåge.

Fiskarter Tillgång (1-5, där 5 är stor tillgång)
Ädelfiske (regnbåge) 5

Fisketävling i Hubo-långsjön i Hofors

För dig som gillar utmaningar finns det fler intressanta fisketävlingar i Hubo-långsjön i Hofors. En kul upplevelse för dig som vill prova din fisketalang fullt ut. Hos hubolangsjon.se kan du läsa mer om fisketävling i Hubo-långsjön.