Fiske Bjännsjön

Bjännsjön i Umeå kommun är ett trevligt fiskevatten där du hittar den vanligaste svenska fisken. Här nedan kan du läsa mer om olika fiskarter och fiske i Bjännsjön samt övrig fiskeinformation så som fiskekort och regler för fiske i Bjännsjön.

Var ligger Bjännsjön?

Du finner Bjännsjön 15 km väster om Umeå och det är en av kommunens största sjöar. Bjännsjön i Umeå har en hel del bebyggelse intill sjön och allt fler permanentboende. Totalt är Bjännsjön 2,78 km2 till ytan.

Regler för fiske i Bjännsjön?

Du måste förhålla dig till gällande fiskeregler för Bjännsjön i Umeå. Reglerna är snarlika med andra fiskevatten i Sverige.

  • Max 4 spön vid trolling
  • Max 3 gäddor per dag

Fiskekort Bjännsjön

Du kan välja mellan olika alternativ på fiskekort för Bjännsjön fiske. Den billigaste engångskostnaden är dagskort, men i längden lönar det sig att köpa årskort om du ska fiska mycket.

Vad kostar fiskekortet?

Priset för att fiska en dag i Bjännsjön är 40 kronor, men du kan köpa ett årskort till priset 200 kronor och då gäller fiskekortet för hela familjen. Fiskekort vecka kostar cirka 80 kronor för fiske i Bjännsjön.

Fisksorter

Du kan räkna med rikligt med fisk i Bjännsjön i Umeå kommun. Här finns den vanligaste svenska fisken som abborre, men även mer sällsynta arter.

Fiskarter Tillgång (1-5, där 5 är stor tillgång)
Gädda 5
Abborre 5
Mört 5