Magelungen fiske

För dig som letar efter bra fiske i Stockholm är Magelungen sjön ett alternativ. Här nedan kan du läsa mer om olika fiskarter i Magelungen och allmän information om fiske i Magelungen.

Var ligger Magelungen?

Precis mellan Stockholm kommun och Huddinge är sjön Magelungen belägen och bildar en gräns mellan de två kommunerna. Sjön ingår i Tyresåns sjösystem och du har många fiskeställen att prova lyckan på.

Regler för fiske i Magelungen?

Vid fiske i Magelungen gäller samma regler som i de flesta svenska fiskevatten. Läs gärna på om regler innan du beger dig ut på fiske i Magelungen.

  • Trolling ej tillåtet
  • Saxfiske ej tillåtet

Hyra bil Stockholm

Ska du prova på fiskelyckan i Magelungen är tipset att hyra bil i Stockholm för att enkelt ta dig runt sjön. Du kan hyra bil hos Mabi i Stockholm som erbjuder förmånliga priser på hyrbil. Stockholm med omnejd bjuder på många trevliga fiskevatten som du med enkelhet tar dig runt emellan om du hyr bil i Stockholm. Hos Mabi finns något för alla behov, oavsett om du vill ha något snabbt, billigt eller enkelt.

Fiskekort Magelungen

Fiskekort för Magelungen går att införskaffa via turistbyråer i Stockholm, men även på utvalda ombud. Det finns även försäljningsställen på nätet där du kan köpa Magelungen fiskekort.

Vad kostar fiskekortet?

Priset på fiskekort för Magelungen ligger på mellan 50-500 kronor och varierar beroende på vilket behov du har som fiskare. Det billigaste är dagskortet, men i längden kan det vara mer lönsamt att köpa ett årskort för att fiska i Magelungen. Räkna med max 500 kronor och som minst cirka 50 kronor.

Fisksorter

Magelungen har rikligt med fisk och du finner bland annat den vanligaste svenska fisken i vattnet. Du kan läsa mer om olika fiskarter i Magelungen hos ifiske.se.

Fiskarter Tillgång (1-5, där 5 är stor tillgång)
Abborre 5
Gädda 4
Gös 2
Ruda 4
Karp 1