Om fisket i Boren

Boren är väldigt rik på gädda och exemplar på 10 kilo är inte alls ovanligt. Stllen med hyfsad möjlighet att få stora är bla Ulvåsaviken och Fossalaviken. Bra beten är som vanligt stora wobblers, med färgkomben röd/vit som extra bra. Även Silver Atom räknas som ett givet bete att ha med i draglådan. Största kända spöfångade gädda: 16,1 kg. Men mest känt är nog Boren för sina fina abborrar. Jiggfiske tidigt på våren kan ge bra betalt och fiskar på 1-1,5 kg är småpotatis för många erfarna fiskeutövare. Den största kända abborre som fångats i sjön vägde 2,7 kilo (Ulvåsaviken). Andra bra platser: Karshult, Motala Ströms utlopp. Vid Knäpparviken har man fina möjligheter till större exemplar av vitfisk, främst braxen och sarv. Spontana förekomster av bla regnbåge, öring och gös. År 2010 fångades även en sik i sjön. Många arter som normalt inte förekommer i Boren, passerar igenom från Vättern via Göta Kanal och Motala Ström.

Finns gott om brax spec i utloppet från strömmen och knäpparviken. Har även stor möjlighet att få sutare runt reningsverket.

Och kanonsjö för den som gillar att fiska gädda. Ge dig ut när det blåser syd-väst eller syd-ost gärna runt 3-5 sekundmeter. och är du ute efter stora exemplar ska man ut i mitten på april och maj. många x över 10kg tas upp varje år. Nästan alla i dag kör catch and release så chansen att få stora exemplar är ganska stora vilket är viktigt för att ha en bra stam i sjön. Även abborre är helt underbart på sommaren.

Fakta

Östergötalands län
Motala kommun Kommun
Ja – Fiskekort
Ja – Båtuthyrning
14.00 m -Max djup
Okänt – Medeldjup
28.00 km² – Areal
58.5605774 – Latitud
15.1810865 – Longitud