Fiska i USA

Att fiska på sin resa till USA kan vara mycket roligt. I USA finns det stora möjligheter att fiska, både från land och med båt. Det går att hitta färdiga tourer eller styra upp något helt själv, beroende på tid och budget.

Boka en fisketur

Det finns ett ganska stort utbud av fisketurer i USA.
Läs mer och boka en tur här.

Hitta en plats att fiska

Eftersom USA är stort och möjligheterna många är det ofta bäst att söka på Google efter bra ställe att fiska på, nära platsen du tänkt resa till. Det bästa och trevligaste är att göra en roadtrip med en hyrbil och på så sätt kunna ta sig runt till de bästa och trevligaste platserna. Det finns även tourer och utflykter på vissa ställen i USA. För den som vill planera en USA-resa för att fiska är Florida bästa stället att åka till.

Vi har här valt att skriva om två fiskplatser som vi själv har testat.

Florida

Florida åker många svenskar till och fisket är mycket stort här. Vi gjorde en roadtrip ner till Key West där vi träffade några som skulle ut och fiska från en av broarna. Vattnet var ganska grunt men vi såg flera stora fiskar simma omkring. Hit tar man sig bäst med en hyrbil. Ofta är det lämpligt att flyga till Miami och hyra bil på Miami flygplats. För den som vill fiska mycket rekommenderar vi att själv köpa utrusning och fiska längs vägen. Det finns även båtar som erbjuder fiskeutflykter på flera stället i Florida, bland annat från Miami.

Fiska i Florida USA

Lake Mead i Las Vegas

Strax utanför Las Vegas ligger Lake Mead och detta är en av de trevligaste utflykterna man kan göra från Las Vegas, här går det att kombinera fiske med vattenskidor, sol och bad. Ett perfekt utflyktsmål för familjen eller ett kompisgäng. Här finns båtar att hyra och för den som vill ha fiskeutrustning så säljer de det. Det krävs även ett billigt fiskekort för att få lov att fiska. Det krävs ingen båt för att fiska utan det går att göra detta från klipporna men hela upplevelsen blir garanterat bättre med en båt. Bästa tiden för detta är från våren fram till hösten där sommaren är mycket varm men då är även Lake Mead mycket behaglig att bada i.

Vid båtuthyrningen finns där mängder med fiskar, det är dock inte här man fiskar.
Fiskar i Lake Mead Las Vegas

Läs mer om USA

Det finns mycket att tänka på för den som vill resa till USA, till exempel inreseregler, flyg, hotell, hyrbil och mycket mer.